مهمترین بخش دستگاه تصفیه آب خانگی فیلترها هستند که انواع مختلفی دارند و تصفیه آب توسط آنها انجام میشود. بسیاری از افرادی که اقدام به خرید تصفیه آب میکنند، درباره فیلترها، کارکرد و همچنین زمان تعویض آنها اطلاعات چندانی ندارند. به همین خاطر ما در این مقاله تصمیم گرفتیم ضمن معرفی انواع فیلتر تصفیه آب شما را با نحوه کار دستگاه تصفیه آب، نحوه تعویض فیلتر تصفیه آب، روش نصب فیلتر ممبران و ترتیب فیلترهای تصفیه آب آشنا کنیم.
نحوه کار دستگاه تصفیه آب
به طور کلی نحوه کار دستگاه تصفیه آب بر اساس مراحل مختلف انجام میشود. در مدلهای مختلف دستگاه تصفیه آب از انواع فیلتر تصفیه آب استفاده میشود که هرکدام کارکرد خاص خود را دارند. تعداد مراحل دستگاه برحسب تعداد فیلتر به کار رفته در آن مشخص میشود؛ برای مثال یک دستگاه تصفیه آب سه مرحله ای دارای سه فیلتر است و یک دستگاه 5 مرحله ای دارای 5 فیلتر. متداولترین انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در مدلهای 3 تا 8 مرحله ای تولید میشوند که میتوان آنها را برحسب مدل و نوع کارکرد از هم متمایز کرد. در بخشهای بعدی درباره نحوه تعویض فیلتر تصفیه آب توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.
انواع فیلتر و مراحل دستگاه تصفیه آب
فیلترهای دستگاه تصفیه آب وظیفه جدا کردن آلایندهها از آبی را برعهده دارند و از آنجایی که آلایندهها خود به انواع مختلفی دستهبندی میشوند، کارکرد فیلترها و به تبع نحوه کار دستگاه تصفیه آب نیز متفاوت میشود. انواع فیلتر تصفیه آب عبارتند از: فیلتر پلی پروپیلن، فیلتر کربن پودری، فیلتر کربن بلاک، فیلتر ممبران، فیلتر کربن خطی، فیلتر مواد معدنی، فیلتر قلیایی یا آلکالاین و فیلتر فرابنفش. البته لزوماً این گونه نیست که در یک دستگاه تصفیه آب از تمام این فیلترها استفاده شود؛ اما در عین حال دستگاههایی هم وجود دارند که تمام این فیلترها را در خود دارند که به آنها دستگاه 8 مرحله ای گفته میشود.
ترتیب قرار گرفتن فیلترها
ترتیب فیلترهای تصفیه آب برحسب آلایندههایی که قرار است از آب جدا شوند، طراحی شده است؛ بر این اساس فیلترهایی که وظیفه جدا کردن آلایندههای فیزیکی از آب را برعهده دارند، در مراحل اول و فیلترهایی هم که وظیفه حذف آلایندههای شیمیایی را برعهده دارند، در مراحل میانی و پایانی قرار خواهند گرفت. فیلتر پلیپروپیلن در مرحله اول قرار دارد که هر نوع آلودگی فیزیکی مانند گل و لای، شن و ماسه را از آب حذف میکند. کار فیلتر کربن پودری و فیلتر کربن بلاک نیز حذف آلایندههای شیمیایی آب است. این فیلترها همچنین آب را عاری از هرگونه طعم، بو و رنگ میکنند و به آن شفافیت زیادی میبخشند.
تعویض فیلتر کربن معمولاً هر 6 ماه یکبار انجام میشود. در بین فیلترهای مختلف دستگاه تصفیه آب، فیلتر ممبران از اهمیت زیادی برخوردار است؛ این فیلتر که در مرحله چهارم قرار میگیرد، قادر است املاح مضر را با دقت 0.001 میکرون از بین ببرد. همچنین آلودگیهای میکروبی، عناصر سنگین مانند نیترات و نیتریت و املاح سخت آب مانند گچ و آهک نیز توسط این فیلتر جداسازی میشوند. در بخش بعد درباره روش نصب فیلتر ممبران توضیحاتی را خواهیم داد. طعم و بوی آب نیز در مرحله پنجم بهوسیله یک فیلتر خطی بهبود پیدا میکند. تا اینجای کار همه املاح از آب جداشدهاند؛ اما این مسئله به خودی خود مطلوب نیست؛ زیرا بخشی از املاح مفید نیز در آب وجود دارند و این املاح نباید جداسازی شوند. به همین خاطر در مرحله ششم یک فیلتر مینرال یا مواد معدنی وجود دارد که املاح مفید مانند کلسیم و منیزیم را دوباره به آب اضافه میکند. در مرحله هفتم نیز یک فیلتر قلیایی آب را یونیزه میکند و با کم کردن خاصیت اسیدی، به آن خاصیت بازی میبخشد.
این خاصیت برای کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای گوارشی و بیماریهای مرتبط با قند، چربی و ... بسیار مؤثر است. فیلتر ماورا بنفش (UV) نیز یکی دیگر از انواع فیلترهایی است که در برخی از دستگاههای تصفیه آب وجود دارد و معمولاً در مرحله آخر قرار میگیرد؛ این فیلتر کلیه میکروارگانیسمها، باکتریها و ویروسهایی را که در مراحل قبل از بین نرفتهاند، به طور کامل از بین میبرد و آبی کاملاً پاک و تصفیه شده را در خروجی فراهم میکند. حال که با ترتیب فیلترهای تصفیه آب آشنا شدیم، در ادامه نحوه تعویض فیلتر تصفیه آب را ذکر خواهیم کرد.
روش نصب فیلترهای تصفیه آب
به طور کلی نحوه تعویض فیلتر تصفیه آب با توجه به نحوه کار دستگاه تصفیه آب انجام میشود و دو روش برای نصب فیلترهای دستگاه تصفیه آب وجود دارد؛ برخی فیلترها در قسمت تحتانی دستگاه هستند که در این صورت باید محفظه آنها را باز کرده و فیلتر را درون آن قرار دهیم. تعویض فیلتر کربن بدین طریق انجام میشود. برخی دیگر از فیلترها مانند فیلتر ممبران در قسمت فوقانی دستگاه قرار دارند. روش نصب فیلتر ممبران بدین صورت است که ابتدا باید جریان برق قطع و همچنین آب ورودی به دستگاه نیز بسته شود. آنگاه با استفاده از آچار مخصوص محفظه ممبران، این محفظه را باز کرده و فیلتر کهنه را بیرون بکشید. سپس فیلتر نو را جایگزین کنید. دقت داشته باشید که در صورت آلوده بودن داخل محفظه به خزه یا جلبک و یا سایر آلودگیها آن را تمیز کنید. خود فیلترهای ممبران نیز به دو نوع فیلتر هوزینگی و ممبران خطی تقسیم میشوند که در دستگاههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
پشتیبانی و تعویض فیلتر راد گستر نوین
انواع فیلتر تصفیه آب پس از گذشت مدت زمان معینی از استفاده نیاز به تعویض پیدا میکنند؛ زیرا جدا کردن آلایندهها باعث میشود که به حد اشباع برسند و دیگر نتوانند همانند اول آلودگیهای آب را از بین ببرند. به خصوص تعویض فیلتر کربن به طور مستمر و در بازههای زمانی 6 ماهه انجام میشود. البته در انتخاب و خرید فیلتر نو باید دقت زیادی به خرج داد؛ زیرا فیلترها باید مطابق با مدل دستگاه باشند و همچنین باید مراقب بود تا فروشندگان فیلتر تقلبی را به جای فیلتر اصل به شما نفروشند.
شرکت راد گستر نوین واردکننده اصلی دستگاههای انواع دستگاه تصفیه آب است که بیش از یک دهه در این زمینه سابقه فعالیت دارد. در صورتی که دستگاه شما نیاز به تعویض فیلتر، تعویض قطعات و یا هرگونه سرویس دیگری داشته باشد، میتوانید با مراجعه با سایت شرکت و برقراری ارتباط تلفنی یا اینترنتی با کارشناسان در اسرع وقت مشکل دستگاه خود را برطرف کنید. اگر چنانچه نیاز به تعویض فیلترها مانند تعویض فیلتر کربن و یا آگاهی از روش نصب فیلترها مانند روش نصب فیلتر ممبران پیدا کردید میتوانید به سایت شرکت مراجعه نموده و مقالات مفیدی را در رابطه با ترتیب فیلترهای تصفیه آب و نکات مهم تعویض مطالعه کنید.
مزیت خرید از شرکت راد گستر نوین نسبت به سایر شرکتها، ارسال و نصب رایگان، گارانتی طلایی، خدمات پس از فروش و بهرهمندی از تخفیفهای فوق العاده است؛ ضمن اینکه میتوانید اطمینان حاصل کنید که محصولات خریداری شده همگی اصل هستند. برای آگاهی از فیلترها و قیمتهای آنها میتوانید به بخش محصولات سایت مراجعه نمایید.
اشتراک در واتساپ اشتراک در تلگرام